Select Page

Pesach – Passover Amsterdam 2020

Feest van redding en wonderbaarlijke doorbraak. Eenheid, Vrijheid, Hoop.

Datum: Woensdagavond 8 april 2020, 15 Nisan 5780
Locatie: Dominion Centre, Ellermanstraat 30, Amsterdam
Tijd: Inloop 17:15 Programma: 17:30 – 22:00
Sprekers: Eliahu en Jennifer Guetta, Dick and Arleen Westerhof, Hans Maat, Jan-Willem van den Bosch en anderen.
Muziek: Peter en Carin van Essen, Lesley Philips, Zamar Musiq, Ricardo Balsma.

Laat u meenemen naar de tijd van Jezus en beleef de betekenis van Pesach, het Bijbelse feest van bevrijding en verlossing. In Engels en Nederlands. 8 april, 17:15-22:30 Dominion Centre, Ellermanstraat 30 Amsterdam. Georganiseerd door Plant Hope Israël in samenwerking met God’s Embassy Amsterdam.

Graag nodigen wij u uit om het Bijbelse Pesachmaal en Avondmaal met ons te vieren. We gaan samen aan tafel met 400 mensen van verschillende kerken, en met gelovige Joden en Iraniërs om het Pesachmaal te beleven zoals dit wordt beschreven in het boek Johannes. Thema van de avond is “Feest van redding en wonderbaarlijke doorbraak. Eenheid, Vrijheid, Hoop.”

Feest van redding en verlossing
Met Pesach herdenken we de Exodus, de verlossing uit de slavernij van Egypte en de bevrijding van slavernij van de zonde door het bloed van Lam. In de Bijbel valt Pesach op Goede vrijdag en is het de dag dat Jezus voor ons stierf als Lam van God om ons vrij te zetten van de duisternis. Dit is Gods feest van redding. Het is deel van de Moadiem, de zeven Bijbelse feesten: een tijd van ontmoeting met God en een open hemel. Op Pesach herinneren we de grootste exodus ooit en herinneren we de vijand er aan dat hij verslagen is door het bloed van het lam. Tegelijk is het een viering waarin we proclameren dat we vrij zijn. We zijn geen slaven meer!

Eenheid, vrijheid, hoop
Tijdens het Pesach gedenken we door middel van allerlei etenswaren, matzes en vier glazen wijn, het verhaal van de Exodus en wat Jezus voor ons heeft gedaan. Als lam van God vervulde Jezus Pesach met zijn leven en maakte er zijn verbondsmaaltijd van. Pesach is een verzoeningsmaaltijd met God en elkaar. Tijdens het laatste avondmaal bad Jezus voor eenheid, zodat de wereld kon zien wie Hij was. Op Pesach maakt het niet of je Protestant, Katholiek, Messiaans, Evangelisch, of Pinkstergelovige bent. Aan Gods Tafel zijn al Gods kinderen gelijk, en zegenen we God en elkaar. Samen denken we aan Zijn offer en vieren onze vrijheid. Want door Zijn bloed is er bevrijding en hoop voor de wereld.

“Ik heb er hevig naar verlangd dit Pesachmaal met jullie te eten.” Lukas 22:15.

Wonderbaarlijke doorbraak
Pesach gaat ook over het bereiken van het onmogelijke. Door het bloed van Jezus dat stroomde op deze dag is het onmogelijke mogelijk geworden: de dood is overwonnen! Op deze avond maken we Gods wonderen groot door ze te vertellen aan elkaar. Pesach gaat over God die doorbreekt op een bovennatuurlijke manier in levens van mensen, met grote wonderen om mensen te redden. Door zijn getuigenis te vertellen geven we op deze avond de glorie aan Hem voor de grootste overwinning ooit en vragen we Hem om opnieuw met zijn Geest in ons leven door te breken.

Overwinning & Opwekking
In de Bijbel wordt er altijd Pesach gevierd aan de vooravond van grote opwekkingen. Dit is te zien in de verhalen van Mozes, Jozua, Gideon, Hizkia, Jozias, Ezra en vooral Jezus. Op Pesach werd het volk bij elkaar geroepen om terug te gaan naar God. Zo hopen wij dat ook dit Pesach ons land verbindt en de terugkeer naar God aankondigt. Laten we samen aan tafel gaan op Zijn gezette tijd, Zijn verhaal vertellen en Zijn offer herdenken. In eenheid gaan we Zijn overwinning proclameren en Zijn wonderen groot maken, zodat iedereen zal weten dat Jezus redt en doorbreekt met wonderen en tekenen.

Algemene informatie:
Het Pesachmaal wordt een avond gevuld met een diner, aanbidding, avondmaal, korte uitleg door sprekers. Aan de hand van verschillende onderdelen tijdens het diner wordt het bevrijdingsverhaal van Mozes en Jezus uitgelegd.
Dit is een interkerkelijk evenement en christenen van alle denominaties zijn van harte welkom!
De organisatie is in handen van Plant Hope Israël in samenwerking met God’s Embassy Amsterdam en Stg. Shalom Network.nl.

Aanmelden: www.events4christ.nl

Kosten kaartjes (excl. € 2,00 reserveringskosten bij events4christ)

€ 30,00 p.p.

€ 15,00 p.p. voor kinderen 13 jaar en jonger.

Parkeren: Tot 18.00 uur is betaald parkeren. Daarna is het gratis.

Bij de prijs inbegrepen:

  • Drankjes, voorgerecht, hoofdmaaltijd en toetje
  • Verschillende Pesach lekkernijen en avondmaal
  • Muziek en hoofdprogramma

Date

Apr 08 2020
Expired!

Time

Inloop 5:15 pm
17:30 - 22:00

Cost

€30

More Info

Bestel Kaarten

Location

Dominion Centre
Dominion Centre, Ellermanstraat 30, Amsterdam
Bestel Kaarten

Categories

Would you like to support us? Donate below!

Donate € -
Total: € -